Ciasteczka kokosowo-ryżowe

8/27/2016


Dziś przychodzę do Was z prostym i szybkim przepisem na ciasteczka kokosowo-ryżowe. Mnie smakują bardzo i idealnie nadają się do kawy ;)

Składniki:
  • 50g mąki ryżowej
  • 50g mąki kokosowej
  • 1 łyżka kakao
  • 1 jajko
  • 50g oleju kokosowego
  • szczypta cynamonu
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 2 kostki gorzkiej czekolady
  • 5 łyżek erytrolu


Sposób przygotowania:
Olej kokosowy podgrzać i połączyć z erytrolem. Wbić jajko i wymieszać. Stopniowo dodawać mąkę i kakao, cały czas mieszając. Na końcu dodać cynamon, proszek do pieczenia i pokrojone kawałki czekolady. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia uformować ciasteczka. Piec 20 min w 180 stopniach.




2 komentarze

  1. Pysznie, jak dorwę mąkę kokosową to będę musiała wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają obłędnie, chętnie wpadłabym do Ciebie na takie ciacho :)

    OdpowiedzUsuń

Instagram

FACEBOOK

Obserwatorzy