Ciasteczka kokosowo-ryżowe
8/27/2016
Dziś przychodzę do Was z prostym i szybkim przepisem na ciasteczka kokosowo-ryżowe. Mnie smakują bardzo i idealnie nadają się do kawy ;)
Składniki:
- 50g mąki ryżowej
- 50g mąki kokosowej
- 1 łyżka kakao
- 1 jajko
- 50g oleju kokosowego
- szczypta cynamonu
- szczypta proszku do pieczenia
- 2 kostki gorzkiej czekolady
- 5 łyżek erytrolu
Sposób przygotowania:
Olej kokosowy podgrzać i połączyć z erytrolem. Wbić jajko i wymieszać. Stopniowo dodawać mąkę i kakao, cały czas mieszając. Na końcu dodać cynamon, proszek do pieczenia i pokrojone kawałki czekolady. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia uformować ciasteczka. Piec 20 min w 180 stopniach.
2 komentarze
Pysznie, jak dorwę mąkę kokosową to będę musiała wypróbować :)
OdpowiedzUsuńWyglądają obłędnie, chętnie wpadłabym do Ciebie na takie ciacho :)
OdpowiedzUsuń