Kokosowe babeczki z jagodami
8/30/2016Dziś mam dla Was kolejny przepis. Tym razem na kokosowe babeczki z jagodami :) Ostatnio staram się wykorzystywać czas wolny na jakieś wypieki i tak sobie kombinuję w kuchni.
Składniki:
- 100g mąki kokosowej
- 2 jajka + 1 białko
- 200ml mleczka kokosowego
- 3-4 łyżki erytrolu
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- wiórki kokosowe
- jagody
Sposób przygotowania:
Jajka ubijamy z erytrolem przez około 5 minut. Następnie dodajemy mleczko kokosowe, mąkę kokosową oraz proszek do pieczenia. Mieszamy i czekamy chwilę, aż masa zgęstnieje. Wypełniamy foremki silikonowe ciastem do około 3/4 ich wysokości. Posypujemy wiórkami i "wciskamy" jagody (aby po upieczeniu nie wypadały z babeczki). Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach.
7 komentarze
Ciekawy pomysl, na pewno byly pyszne :)
OdpowiedzUsuńwygadają apetycznie, nigdy nie słyszałam o erytrolu.
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam babeczek z mąki kokosowej, ba do tej pory myślałam, że zrobienie dobrych babeczek z tej mąki jest niemożliwe ;)
OdpowiedzUsuńOstatnio polubiłyśmy się z mąką kokosową, więc przepis mi się bardzo podoba ;)
OdpowiedzUsuńWypieki z mąki kokosowej chodzą za mną krok w krok, a ja nie mogę jej znaleźć w żadnym stacjonarnym sklepie w mojej okolicy :(
OdpowiedzUsuńChyba będę musiała zdecydować się na zakupy przez internet.
P.S. Babeczki wyglądają bardzo smakowicie :)
skąd kupujesz mąkę kokosową?
OdpowiedzUsuńCudowne są :) ach, te letnie klimaty :) aż chciałoby się, by ciepłe dni trwały wiecznie.
OdpowiedzUsuń