Kokosowe babeczki z jagodami

8/30/2016

Dziś mam dla Was kolejny przepis. Tym razem na kokosowe babeczki z jagodami :) Ostatnio staram się wykorzystywać czas wolny na jakieś wypieki i tak sobie kombinuję w kuchni. 

Składniki:
  • 100g mąki kokosowej
  • 2 jajka + 1 białko
  • 200ml mleczka kokosowego
  • 3-4 łyżki erytrolu
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • wiórki kokosowe
  • jagody

Sposób przygotowania:
Jajka ubijamy z erytrolem przez około 5 minut. Następnie dodajemy mleczko kokosowe, mąkę kokosową oraz proszek do pieczenia. Mieszamy i czekamy chwilę, aż masa zgęstnieje. Wypełniamy foremki silikonowe ciastem do około 3/4 ich wysokości. Posypujemy wiórkami i "wciskamy" jagody (aby po upieczeniu nie wypadały z babeczki). Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach.



7 komentarze

  1. Ciekawy pomysl, na pewno byly pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wygadają apetycznie, nigdy nie słyszałam o erytrolu.

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy nie jadłam babeczek z mąki kokosowej, ba do tej pory myślałam, że zrobienie dobrych babeczek z tej mąki jest niemożliwe ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ostatnio polubiłyśmy się z mąką kokosową, więc przepis mi się bardzo podoba ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wypieki z mąki kokosowej chodzą za mną krok w krok, a ja nie mogę jej znaleźć w żadnym stacjonarnym sklepie w mojej okolicy :(
    Chyba będę musiała zdecydować się na zakupy przez internet.
    P.S. Babeczki wyglądają bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. skąd kupujesz mąkę kokosową?

    OdpowiedzUsuń
  7. Cudowne są :) ach, te letnie klimaty :) aż chciałoby się, by ciepłe dni trwały wiecznie.

    OdpowiedzUsuń

Instagram

FACEBOOK

Obserwatorzy