Bananowe brownie

5/07/2016

Miałam trochę czasu w tym tygodniu, więc wzięłam się za upieczenie czegoś oraz obmyślenie, co mam ochotę zrobić w najbliższym czasie. Mój maj będzie dość leniwy na uczelni, bo wypadają dni rektorskie i mam dużo wolnego. Zatem sporo czasu, żeby odpocząć przed 
sesją :D A dziś przychodzę do Was z przepisem na bananowe brownie. Wyszło obłędne! 

Składniki:

  • 2 banany średniej wielkości
  • 2 jajka
  • 1 szklanka kakao
  • 100g czekolady bez cukru lub gorzkiej (u mnie gorzka 80%)
  • kilka kropel aromatu waniliowego
  • 5 łyżek waniliowego mleka ryżowego bez cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru kokosowego
Sposób przygotowania:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Banany dokładnie zblendować. Następnie zmiksować ze sobą wszystkie składniki do uzyskania gładkiej masy.
Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, Piec w 180 stopniach ok. 30 minut.

Smacznego!





5 komentarze

  1. Chyba dziś zaszaleję i zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wypróbuję ten przepis, robiłam już chlebek bananowy. to ciasto jest bardziej zbite i czekoladowe, uwielbiam takie

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmmmmm :D Wygląda rewelacyjnie :D

    OdpowiedzUsuń

Instagram

FACEBOOK

Obserwatorzy