Bananowe brownie
5/07/2016Miałam trochę czasu w tym tygodniu, więc wzięłam się za upieczenie czegoś oraz obmyślenie, co mam ochotę zrobić w najbliższym czasie. Mój maj będzie dość leniwy na uczelni, bo wypadają dni rektorskie i mam dużo wolnego. Zatem sporo czasu, żeby odpocząć przed
sesją :D A dziś przychodzę do Was z przepisem na bananowe brownie. Wyszło obłędne!
Składniki:
- 2 banany średniej wielkości
- 2 jajka
- 1 szklanka kakao
- 100g czekolady bez cukru lub gorzkiej (u mnie gorzka 80%)
- kilka kropel aromatu waniliowego
- 5 łyżek waniliowego mleka ryżowego bez cukru
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki cukru kokosowego
Sposób przygotowania:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Banany dokładnie zblendować. Następnie zmiksować ze sobą wszystkie składniki do uzyskania gładkiej masy.
Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, Piec w 180 stopniach ok. 30 minut.
Smacznego!
7 komentarze
Chyba dziś zaszaleję i zrobię :)
OdpowiedzUsuńwypróbuję ten przepis, robiłam już chlebek bananowy. to ciasto jest bardziej zbite i czekoladowe, uwielbiam takie
OdpowiedzUsuńfaktycznie! dobry zamiennik chlebka ;)
UsuńJaka forma?
OdpowiedzUsuńMmmmmm :D Wygląda rewelacyjnie :D
OdpowiedzUsuńChyba dziś zaszaleję i zrobię :)
OdpowiedzUsuńZ chęcią sprawdzę ten przepis:)
OdpowiedzUsuń